Вратарят на Славия Антонис Стергиакис е отказал оферта от водещ клуб в испанската Примера дивисион. Босът на “белите” Венцеслав Стефанов потвърди това, като разкри, че става въпрос за Севиля. Президентът на столичани обаче е останал бесен от решението на младия гръцки страж. Членът на Изпълкома на БФС продължава да твърди, че всичко е заради хората около него, които му мътят главата за трансфер в Англия - родителите и мениджъри. 

Стергиакис е отказал още две оферти за наем в хърватския Локомотива (Загреб) и холандския Ден Бош. Така почти сигурно младежкият национал на Гърция ще остане на “Овча купел” и през пролетта. Според запознати обаче той няма да попадне в групата на Славия за днешното гостуване на Ботев (Пловдив).

“Вероятно Стергиакис ще остане в Славия през пролетта. Достатъчно му размътиха главата. Имаше три оферти за него. Обаче някой го лъжеше за Англия и той до последно държеше за там. Затвориха обаче пазара и “съветниците” му се скриха. Аз питах и майка му, и баща му сега какво правим? Ами нищо, ще си остане в Славия. На простия пари можеш да му дадеш, но акъл - не, са казали хората. Онези от Солун си мислят, че в един момент доларите и еврото ще почнат да падат от дърветата. Обяснявам им, че по-добрият вариант е Стергиакис да започне от по-ниско, за да стигне до голям клуб. Дадох им примера с Марио Кирев, че му предлагах да отиде в Грасхопър, а той отиде в Ювентус и така се загуби. Сега е в Косово”, сподели Стефанов пред “Тема Спорт”.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

За това дали е ядосан на Стергиакис, той каза: “Ядосан съм, как да не съм. Но съм ядосан най-вече на родителите му и на тези, които му мътеха главата. Те не виждат какво е добре за развитието на детето, те виждат някакви милиони, които изведнъж ще паднат от небето. Те не знаят, че за това нещо трябва доста да се потрудиш и доста… Какво да ви кажа… Елементарни хора. А офертите за него бяха добри, и то най-вече за бъдещото му развитие. И Ден Бош, и Севиля, и Локомотива (Загреб). Говорим за клуб от елита на Испания. Всеки знае колко силна е вратарската школа там. А той и майка му искали в Англия да ходи. Ами аз отдавна искам да съм с Шарън Стоун, но тя не знае”, бесен бе Стефанов.

Наскоро гръцкият вратар е удължил договора си със Славия за още една година.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка