ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вратарят на Славия Георги Петков към началото на 2024 година остава третият най-възрастен активен професионален футболист в Европа, пише сайтът totalfootballanalysis.com. Пред него са само японската легенда Казуйоши Миура и босненецът Драган Йолович, който се състезава във второто ниво на родината си.

Изданието обяснява как средната възраст на футболистите, които играят на най-високо ниво се е вдигнал с близо 4,7 години от 2000-а до момента. Ако преди 23 години топ клубовете в Европа са се разделяли с професионалисти около 30-ата им година, то сега в Шампионската лига редовно могат да се видят над 33-годишни титуляри.

Добавя се, че за да стане този процес факт, подпомагат изграждането на хранителни режими, подобряването на рехабилитацията и възстановяването в топ-клубовете, професионалното отношение, както и качеството на живот в страните в света глобално.

  200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

В другата графа е проверката на активността на най-възрастните професионални футболисти. Без никакво съмнение рекордьор номер 1 и най-възрастен професионален футболист е Казуйоши Миура. 56-годишният японски нападател в момента носи екипа на португалския втородивизионен Оливейрензе. Сделката стана факт, след като клубът беше придобит от базираната в Йокохама корпорация "Оnodera Group". Първоначално той беше под наем до юни, а сега този договор е удължен за неопределен период. В рамките на 12 месеца той е записал само 8 мача.

Босненският централен защитник Драган Йолович е на 47 години, роден на 14 март 1976 година. На 30 март същата година е роден Георги Петков. Йолович е прекарал по-голямата част от кариерата си в Модрича във второто ниво на Босна и Херцеговина, където рита и към момента. През изминалата есен записа 16 мача, вкара и един гол.

В кариерата си Георги Петков има над 400 мача. Ветеранът записа едно участие през есента в Efbet Лига. Петков влезе да пази дузпа при гостуването на Хебър в първенството на 22 октомври, загубено от Славия с 0:1. Опитният страж спаси първия удар на Георги Вълчев, но се оказа, че не е бил на голлинията и 11-метровият удар бе пребит. От втория опит Вълчев го наказа и Хебър измъкна трите точки. 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!