Сериозни проблеми застигнаха старши треньора на Славия Златомир Загорчич преди реванша с Ботев (Пловдив) за Купата на България, пише „Тема Спорт“. Мачът на "Васил Левски" е утре от 18:30 часа, а „канарчетата“ имат предимство след успеха с 2:1 в първия мач. Затрудненията пред Заги са свързани с вратарския пост и защитата.

Гръцкият страж Антонис Стериакис почти сигурно ще пропусне сблъсъка с „жълто-черните“. Той има хематом на коремен мускул след сблъсък на тренировка преди мача с Витоша (Бистрица), заради който не бе в групата и при загубата с 0:2 от Черно море в петък. На "Тича" пази италианецът Емануеле Джерия. В 60-ата минута обаче той получи контузия и бе заменен от юношата Лука Наков. Джерия е със скъсан бедрен мускул и ще отсъства между 2 и 3 месеца.

Така титуляр срещу Ботев ще е 42-годишният ветеран Георги Петков, който започна сред 11-те и при визитата на Витоша, но срещу варненци получи почивка. Негова резерва ще е 17-годишният Наков.

С това обаче не се изчерпват главоболията за Загорчич. Десният бек Сашо Александров почти сигурно ще пропусне реванша с Ботев (Пловдив). Той имаше контузия, а след нея е прекарал и шарка. 31-годишният бранител все още не е готов за игра.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТВ ПРОГРАМА