Треньорът на Славия Златомир Загорчич обясни какво точно се случи в 60-ата минута на мача срещу Пирин в Благоевград след гола на Галин Иванов за 1:2. Фен на домакините хвърли бутилка с вода по наставника на „белите”, а от телевизионните камери остана впечатление, че Загорчич е ударен в главата. Сърбинът обаче призна, че ударът е бил в рамото, а след това той сам си е бръкнал в окото.

“Добре съм. Просто ме уцелиха с бутилка някъде в рамото, а не по главата. Аз сам си бръкнах в окото, без да искам. Сега има малка болка, но не е нищо сериозно”, обясни наставникът на “белите” след победата с 5:2 в срещата от група А на втората осмица в Първа лига.

“Ядосват ме хората по стадионите, които не разбират нищо и викат такива неща. Това ми се случи и с Ботев. Там с монета ме целеха. Това е един от най-големите геноциди над сръбския народ. От това най-много ме боли. Просто не искам да коментирам. Много тъпи неща се казват тук. Над половин милион сърби са били са убити. Викат глупости”, коментира Загорчич скандиранията по негов адрес: „Сърбе на върбе”.

“Показахме характер и това ме радва най-много. Противникът играеше с дълги пасове и внасяше напрежение в наказателното ни поле. Ние направихме много хубави комбинации, а явно сме и добре подготвени физически, щом в последната минута успяхме да направим контра с петима футболисти на пълен спринт. Всяка победа е важна за нас. Искам винаги да излизаме с тази нагласа”, добави сръбският специалист.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА