След Михаел Шумахер Ферари ще има още един немски пилот, но това не е двукратният световен шампион Себастиан Фетел, както се считаше по-рано. Според най-горещия слух във Формула 1 “черните кончета” ще ангажират сегашния съотборник на Пилето в Мерцедес Нико Розберг за наследник на Фелипе Маса.

След тежката си катастрофа в квалификацията за място в Гран при на Унгария през 2009 година Маса тотално разочарова с изявите си. Балансът срещу колегата му Фернандо Алонсо говори категорично сам по себе си: 242:479 точки, 0:6 победи, 5:19 подиума, 8:28 по-добри класирания в квалификациите за място. Това е твърде малко за един пилот на Скудерията.
 
Нито “скудерията”, нито “сребърните стрели” са обявили пилотите си за следващата година. При Ферари е ясно, че Фернандо Алонсо остава, а от Мерцедес вече заявиха, че Шумахер ще кара за тима и догодина.
 
“Пазарът е отворен. Много състезатели искат да карат за нас. Мисля, че ще продължим с Нико Розберг, но в спорта няма сигурни неща”, заяви Норберт Хауг, шеф на “Мерцедес” за моторните спортове.
 
Засега не е ясно дали Розберг ще се съгласи да бъде втори пилот във Ферари след Фернандо Алонсо, въпреки че ще кара далеч по-бърза кола от сегашния си болид. Вероятността Себастиан Фетел да премине при “черните кончета” е минимална, именно заради присъствието на Алонсо, който също е двукратен световен шампион./БЛИЦ