Австрийката Юлия Дуймовиц стана олимпийска шампионка в паралелния слалом за жени от програмата на сноуборда на Олимпиадата в Сочи. Със сребърния медал остана германката Анке Карстенс, а бронзовото отличие е за друга представителка на Германия - Амели Кобер. Дуймович е световна вицешампионка за 2013 година. Тя донесе първа титла за Австрия в тази дисциплина, която дебютира в олимпийската програма.

Австрийката изоставаше от Анке Карстенс с 0.72 секунди след първия манш, но спечели втория с аванс от 0.12 секунди пред германката. Дуймович на два пъти бе на ръба на падането във втория манш, но успя да запази баланс. Амели Кобер победи италианката Корина Бокачини в малкия финал с 0.13 секунди и спечели бронза. За Кобер това е втори олимпийски медал след среброто в паралелния гигански слалом във Ванкувър'2010.

Олимпийската шампионка в паралелния гигански слалом Патриция Кумер (Швейцария) отпадна на осминафиналите. Японката Томока Такеучи, сребърна медалистка от паралелния гигански слалом, беше дисквалифицирана на осминафиналите.

Сноуборд, паралелен слалом, жени:
1. Юлия Дуймовиц (Австрия)
2. Анке Карстенс (Германия)
3. Амели Кобер (Германия)
4. Корина Бокачини (Италия)
5. Марион Крайнер (Австрия)

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg