Даря Домрачова извоюва днес третия си златен медал в биатлона на Игрите в Сочи и така стана първата жена в историята, спечелила три индивидуални олимпийски титли в този вид спорт. Също толкова има и германката Кати Вилхелм, но едната от тях е в щафетно бягане.

Домрачова спечели масовия старт на 12,5 километра днес, след като по-рано в Сочи взе златото още в преследването на 10 км и индивидуалния старт на 15 км.

27-годишната представителка на Беларус изрази задоволство след поредния успех. "Това е нещо невероятно. Мечтаех от лятото за злато в Сочи и сега мечтата стана действителност. Много работих за това", заяви Домрачова.

"Когато пресякох финалната линия, мислех за всички хора, които ме подкрепяха и които направиха това възможно. Средата беше чудесна. Хората, моят брат, майка ми и останалите от семейството. И запалянковците от Беларус и Русия, те просто ме бутаха напред, те са като братя и сестри. Благодаря на всички", добави щастливата шампионка.

Даря Домрачева е родена на 3 април 1986 година в Минск. Тя вече има четири олимпийски медала - трите златни в Сочи тази година, и един бронзов от Ванкувър през 2010 година. Състезателката от Беларус е два пъти световна шампионка (Руполдинг 2012 и Нове Место 2013), има три сребърни медала и един бронзов.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg