Прилично състезание направиха четиримата представители на България в индивидуалния старт на 20 километра в биатлона. Олимпийски шампион стана Мартен Фуркад.

С най-предно класиране от нашите е Красимир Анев. Той финишира 36-и с два пропуска в третата от общо четирите си стрелби и изоставане от 3:58.6 минути. Анев вървеше добре, след втората стрелба дори излезе на 8-о място, но двете грешки в третата стрелба го спряха към добър финал. След това в четвъртата стрелба Анев отново беше безгрешен.

Владимир Илиев е 39-и с три пропуска на огневия рубеж и на 4:20.9 минути зад Фуркад. Илиев направи три грешки, две в първата стрелба и една в четвъртата, беше безгрешен във втората и третата стрелби.

Михаил Клечеров завърши 68-и с 2 грешки на 7:10.1 минути. Състезателят направи прилично състезание като стрелба, по една грешка в третата и четвъртата стрелба, но не се представи добре с бягането.

Мирослав Кенанов е 75-и с 19 от 20 повалени мишени и изоставане от 8:29.4 минути. При Кенанов бягането също изигра основна роля, след като с една грешка е на 75-о място, а великият Оле Ейнар Бьорндален 4 грешки е на 34-о място.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg