Женският тим на Канада се класира за полуфиналите на олимпийския турнир по хокей на лед. “Кленовите листа” се наложиха с 3:0 над Финландия в мач от група “А”. С този успех настоящите олимпийски шампионки се класираха директно за полуфиналите.

Цял мач „кленовите листа” имаха предимство по всички показатели, освен за голове, но вратарката на Суоми Ноора Рати и бранителите на Финландия удържаха нулевото реми. Чак в 50-ата минута и то при игра в болшинство фаворитът в мача можа да отбележи. Това направи с мощен удар от близко разстояние Меган Марсиано-Агоста.

Около 180 секунди след това Джейна Хефърд покачи на 2:0 след самостоятелна акция, а крайното 3:0 оформи Ребека Джонстън, завършвайки контраатака с участието на Мари-Филип Пулен и Джейна Хефърд. На 12-ти февруари ще се изиграят последните срещи от тази група. Канада и САЩ ще трябва да определят само кой ще завърши на първо място в групата, а Финландия и Швейцария ще спорят за третото.

Завършилите на 3-та и 4-та позиция в тази група отиват на ¼-финал срещи първите два отбора от група „В”. Днес по-рано в тази група САЩ размаза Швейцария с 9:0.



ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg