Канада победи САЩ с минималното 1:0 във втория полуфинал от мъжкия хокеен турнир на зимните олимпийски игри в Сочи и ще защитава златните си медали, спечелени преди 4 години във Ванкувър.

През първата третина играта на ледената площадка бе доста равностойна и двата тима така и не успяха да се изненадат с попадения.

Единственият и победен гол за „кленовите листа” отбеляза Джейми Бен в началото на втората третина след асистенция на Джей Боумийстър. До края на третината американците на два пъти имаха числено превъзходство на леда, но не успяха да се възползват от него и да изравнят резултата.

В последната треина "янките" опитаха всичко по силите си да върнат попадението и да вкарат мача поне в продължения, но така и не успяха да преодолеят вратаря Кари Прайс. Зак Парис отправи 8 удара по посока на канадската врата, но без успех.

Вратарят на САЩ Джонатан Куик направи 37 спасявания, а от другата страна Прайс завърши с 31 отразени шайби.

На финала Канада ще спори за златните медали с отбора на Швеция, елиминирал Финландия с 2:1 в другия полуфинал по-рано днес. САЩ ще играе в малкия финал срещу Финландия за бронзовите медали.

Канада - САЩ 1:0
1:0 Джейми Бен (21:41)

ПРОГРАМАТА НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В СОЧИ ПО ДНИ - ТУК

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg