Холандия стана олимпийски шампион в отборното преследване в бързото пързаляне с кънки при мъжете. Тимът в състав Ян Блокхуйсен, Свен Крамер и Коен Вермей постави и нов олимпийски рекорд - 3:37,71 минути. На второ място остана триото на Корея, а бронзовите медали спечели Полша.

Предишниото върхово постижение бе отново на холандския тим - 3:39.95 минути от Ванкувър'2010, когато останаха трети. "Лалетата" са и шесткратни световни шампиони в дисциплината. За Крамер това е трети медал от Сочи след златото на 5000 метра и среброто на 10 000 метра. За Холандия това е 22-и медал в турнира по бързо пързаляне с кънки в Сочи, както и първа олимпийска титла в преследването.

Република Корея - Хьон Джун Джом, Чжел Мин Ким и Сон Хон Ли записа 3:40.85 минути. Във финала те останаха на 3.14 секунди зад холандците, въпреки че водеха в началото на надпреварата от осем обиколки. В спор за третото Полша в състав Збигнев Бродка, Конрад Недзведзки и Ян Шимански постигна 3:41.94 минути, побеждавайки Канада. Канадците, олимпийски шампиони от Ванкувър, останаха четвърти с 3:44.27 минути.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg