"Слаломът се превърна в истинска гробница, дори за фаворитите", заяви представителят ни на Олимпиадата в Сочи в дисциплината алпийски ски Стефан Присадов, който изрази недоволство от условията, предоставени от домакините на Игрите в Сочи.

"Не знам дали точно на Олимпиада трябва по този начин да се редят трасетата. Естествено, че не съм доволен от представянето си и останах далеч от своя максимум. Това ми е първа Олимпиада. Пристигнах тук направо от Европейската купа в Боровец и на другия ден имах старт. Може би прегорях в амбицията да дам максимума си. Но аз съм такъв по характер и вероятно това ми повлия тук, в Сочи", коментира още Присадов, който имаше само два старта на Олимпиадата в Сочи, като и в двата не може да завърши.

Колегата му Никола Чонгаров също изрази мнение, че трасето във вчерашния слалом е било наредено много коварно, но той е рискувал максимално.

„Тежък слалом, въпреки усилията на организаторите, които непрекъснато подравняваха трасето. Подредбата на вратите, особено във втория манш бе много коварна. Карах добре в първия и смятам, че направих едно силно спускане. Дали можех във втория манш да не рискувам и да пусна бавно ските? Не, това не е каране, аз така не мога. Моят стил е да гоня максимума до дупка. Не се получи в слалома, но аз си тръгвам доволен от тази Олимпиада. Като цяло това бе стъпка напред в моето развитие”, коментира Чонгаров, който беше знаменосецът ни при закриването на Игрите в Сочи.

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КАК СЕ ПРЕДСТАВИХА БЪЛГАРИТЕ
44.jpg