Българските алпийски скиори Георги Георгиев и Никола Чонгаров започнаха очаквано слабо представянето си в комбинацията на зимните олимпийски игри. След спускането в дисциплината са извън Топ 35.
 
Както е известно, скоростните дисциплини не са силата на българските скиори, които имат по-добра подготовка в техничния слалом.
 
Георги Георгиев се представи по-добре в спускането и завърши на 38-о място. Той изостана на 4,45 секунди зад първия Киетил Янсруд от Норвегия. Никола Чонгаров е 41-ви – на 5,44 секунди зад лидера.
 
Зад Чонгаров останаха само петима скиори, а други четирима не завършиха. Задното класиране намалява шансовете за добро представяне на българите в комбинацията, тъй като ще се спуснат в слалома, след като по трасето минат най-добрите 30. Шанс за по-предно класиране има, тъй като някои от скиорите пред нашите представители са по-силни в скоростните дисциплини.
 
Лидерът Киетил Янсруд премина трасето за 1:53,24 минути. Той взе аванс от 0,14 секунди пред чеха Ондрей Банк, който е специалист в комбинацията и има трето място в Световната купа и шесто на олимпийските игри в Торино през 2006 г. Трети е австриецът Матиас Майер. Слаломът започва в 13:30 часа българско време.


ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg