Игрите в Сочи вече започнаха, а с тях и първите състезания. Наред с очакваните рекорди и върхови постижения на спортистите има и такива, които вече изпъкнаха с нещо пред останалите.
 
НАЙ-ВИСОК и НАЙ-ТЕЖЪК СПОРТИСТ
Капитанът на националния отбор по хокей на лед на Словакия Здено Чара определено респектира с физика. 206-сантиметровият хокеист тежи 117 килограма и ще бъде най-нежеланият опонент по пързалките в Сочи. Още утре феновете на зимните спортове ще могат да видят гиганта, тъй като именно той ще развее знамето на Словакия на официалното откриване.

11.jpg
 
НАЙ-НИСЪК СЪСТЕЗАТЕЛ
Японската фигуристка Наруми Такахаши е с 60 сантиметра по-ниска от Здено Чара (146 см) и заема първо място в класацията за най-нисък състезател на Игрите. Японката се завръща на голям форум след шестмесечно отсъствие.

2_1.jpg
 
НАЙ-ЛЕК СЪСТЕЗАТЕЛ
43-килограмовата Анна Зайдел ще оказва най-малък натиск върху леда в Сочи.Състезателката по шорттрек ще разчита на теглото си, за да се изстреля към върха.

3_2.jpg
 
НАЙ-МЛАД СЪСТЕЗАТЕЛ
Само на 15 години и един месец германката Джанина Ернст ще направи дебюта си на Олимпиада. Въпреки крехката си възраст, тя ще се пусне в един от най-опасните зимни спортове - ски скоковете.

4.jpg
 
НАЙ-ВЪЗРАСТЕН СПОРТИСТ
55-годишният Хубертус Ланденбург ще представя Мексико в дисциплината ски алпийски дисциплини.
Роденият в Германия Ланденбург е със 7 години по-голям от най-възрастната при дамите Анжелика Мороне де Силвестри (Доминика) - ски бягане 

5_1.jpg