Скандал за пари е на път да развали атмосферата на олимпийските игри в Сочи. Над 700 строители от централна Русия и кавказките райони не са получили парите за извършената от тях работа по изграждането на обектите за Олимпиадата.
 
Това обяви Семьон Симонов от Московската организация за защита на човешките права пред германската телевизия ARD. Според него става дума за сума в порядъка на 35-40 милиона рубли (над 800 000 евро).
 
Президентът на Организационния комитет на олимпийските игри Дмитри Чернишенко призна за проблема, но според него става дума само за няколко работника, а не за стотици. Той обеща проблемът да бъде разрешен.
 
Международният олимпийски комитет обяви, че е получил информация, според която 6175 работници са получили заплатите си за свършената работа по подготовката и строителството на олимпийските обекти.
 
„МОК счита, че строителите са получили парите си, но това не отговаря на истината“, заяви Симонов.
 
Един от големите проблеми на работниците е, че не знаят към кого да се обърнат за своите заплати. Посочените данни в техните договори са частично или напълно неверни. Някои фирми се крият зад фалшиви имена и телефонни номера.

ПРОГРАМАТА НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В СОЧИ ПО ДНИ - ТУК

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg