Треньорът на двукратния олимпийски шампион по фигурно пързаляне Евгений Плюшченко - Алексей Мишин, обясни отказването на състезателя. Големият Плюшченко се отказа минути преди кратката програма при мъжете, по време на загрявката. Женя получи болки в гърба след скок и не успя да продължи. Така Русия остана без участник при мъжете.

"От името на президента на федерацията Александър Горшков и от свое име поднасям извинения на всички. Болките в гърба на Евгени започнаха още по време на изпълнението на волната програма на отборния турнир. Вчера на тренировка той направи четворен скок, приземи се неуспешно и падна силно. Сутринта болката не го напускаше и той взе лекарства. След редица процедури той се почувства по-добре. Но на разгряването преди кратката програма травмата се изостри", коментира Мишин.

„Той не бе в състояние да направи нищо. Това, което се случи с Евгени не е трагедия“, добави треньорът му. Аз бях 20 години с него. През по-голямата част от този период ние постигнахме добри успехи. През повечето време той бе победител“, завърши треньорът./БЛИЦ

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg