Латвиецът Александър Карпов е убит заради битов конфликт, предизвикан от олимпийските игри в Сочи, пише „Айриш Мирър“. Инцидентът се е случил в ирландския град Порталингтън. Двама литовски граждани са арестувани заради смъртта на 26-годишния Карпов. Един от тях е живеел заедно с латвиеца.
 
Конфликтът е възникнал, докато тримата гледали зимните олимпийски игри в Сочи по телевизията и употребявали алкохол. Тримата са наблюдавали мъжкото състезание по скелетон, което беше спечелено от руснака Александър Третяков, а втори завърши латвиецът Мартинс Дукурс.
 
По време на спора единият от двамата литовци отишъл до кухнята и се върнал с нож, с който започнал да заплашва латвиеца Александър Карпов и след това го наръгал.

Засега от полицията не уточняват за какво пияната компания се е скарала. Явно Карпов е започнал да дразни останалите заради второто място, спечелено от неговия сънародник Мартинс Дукурс. По принцип отношенията между съседските държави Литва и Латвия на спортно ниво не са никак позитивни.
  

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg