Легенди и големи имена на варненския футбол почетоха паметта на Живко Господинов (починал 2015 г.) и Стефан Найденов (починал 2010 г.) в третия традиционен турнир за ветерани, който се проведе на стадион „Локомотив“, информира "Петел".

На трибуните бяха също дъщерите на двете икони на Спартак - Анна Господинова и Даниела Найденова, както и братът на Жиката – Вълчо, заедно със своята съпруга и внука им.

Именно това беше най-важното - че Жиката и Стефан бяха почетени от техните близки, Стефан Богомилов, Иван Петров, Кирчо Киряков, Божидар Ставрев, Васил Илиев, Тодор Попов, Пламен Казаков, Пламен Тимнев, Валентин Пейчев, Диян Божилов и други, а не че Спартак победи на финала Черно море с гол на Николай Кателиев, а Добруджа спечели срещу Суворово с 5:2 в спор за третото място.

Защото този турнир няма състезателен характер, а е създаден от Пламен Казаков, за да си спомним за гениалните Живко и Стефан и за тяхната харизма, и да покажем, че никога няма да бъдат забравени.

„Живко и Стефан бяха съперници на моя Черно море, но за мен бе удоволствие и наслада да ги гледам. Това се неповторими футболисти, които оставиха дълбока следа във варненския футбол и ще останат пример за подражание за всяко следващо варненско поколение“, заяви Стефан Богомилов пред "Петел".

А Иван Петров допълни: „Радвам се, че имах привилегията да бъда съотборник с Жиката и Стефан, и заедно да радваме феновете на Спартак. Двамата винаги ще са вдъхновители на малките „соколи“ и „моряци“, които тръгват да гонят топката и благодарение на тях талантите ще знаят, че могат да сбъднат футболните си мечти“.