Новият треньор на Спартак (Варна) Александър Томаш говори след дебюта си начело на отбора. "Соколите" стигнаха до минимален успех с 1:0 над Добруджа, а наставникът коментира селекцията, като обясни, че някои футболисти искат високи заплати, което спъва процеса.

"Желая да работя с група от 20 души. Независимо, че в момента имаме двама нови, обръщаме внимание на школата. Няма да дам на никой нищо даром, трябва да си заслужат. Видях много негативи и те ще ги разберат от мен през седмицата. Футболистите се стараят, но трябва да работят", каза Томаш.

"Аз и екипът ми изгледахме много играчи, но има нещо странно. Те си мислят, че тук е някаква мина. Футболист, който в Х отбор е взимал едни пари, ни иска 2-3 пъти повече и това спъва селекцията. Но аз говорих с президента, не трябва да се огъваме. Не искам да има голяма разлика в заплащането, но този процес ще бъде по-труден, първите шест месеца ще бъдат по-трудни", продължи треньорът на новака в елита.

"Учуден и огорчен съм. Да, парите са много важни за всеки един, но в крайна сметка опитваме се да направим футболен проект, който да се развие и да покаже, че когато се структурира един клуб правилно, нещата може да се случат. Разочарован съм от селекцията в момента, но това се дължи на сумите, които искат футболистите", подчерта Александър Томаш.