Тъжна новина се появи във френските медии, които съобщиха, че спортният директор на колоездачния отбор Ineos Николас Портал е починал  внезапно. 40-годишният мъж е получил сърдечен удар, докато си е стоял в дома си в Андора.

„С огромна тъга обявяваме смъртта на нашия многообичан съотборник, колега и приятел Нико Портал. Всички сме изпълнени с тъга от тази ужасна новина и молим всички за уважение към личното пространство на семейството в този труден момент. Почивай в мир, Нико – духът ти винаги ще бъде с нас на пътя и винаги ще си в нашите сърца“, написаха от Ineos.

Winbet - победата е емоция! (18+)
 
Като колоездач Портал кара за отборите на AG2R, Caisse d’Epargne и Sky. Именно в Sky сложи край на кариерата си след 2010-а година заради кардиологични проблеми, заради които пропусна почти цялата 2009-а.

Впоследствие той стана мениджър в клуба и бързо бе повишен като спортен директор. Под негово ръководство Крис Фрум, Герант Томас и Еган Бернал спечелиха Тур дьо Франс. През миналата година бъдещето на отбора бе поставено на карта, но Ineos пое спонсорството, а Портал продължи в ролята си на директор на отбора.