Съществува ли функция, която не може да извършите с мобилния си телефон? Докато четете тези редове, най-вероятно осъзнавате, че може да извикате такси, храна, да напазарувате, да платите сметките си, да се забавлявате, да изгледате цял сезон от любимия си сериал, да бъдете социално ангажиран и още много други.

Дори няма да говорим за фотография, влияние, позициониране и още много други. Умните телефони решиха да спестят много главоболия и благодарение на тях мнозина живеят далеч по-щастливи и доволно. След като обаче заговорихме за забавление, нека обърнем внимание на някои подробности около тенденцията, която позволява на всеки почитател на спортни прогнози никога повече да не се разделя със света на спорта.

1. Не беше необходимо много време на всеки уважаван и реномиран бранд да създаде мобилна версия на сайта си, която да работи на почти всяко интелигентно устройство, с което разполагаме. В течение на времето, мобилните приложения започнаха да изпреварват тази тенденция и да предоставят още повече възможности и още по-голяма свобода на игра. Какво представляват вторите? Практически добре структурирана версия на уеб платформата, която познаваме. Интуитивната работа, както и бързото ориентиране, са условия, които винаги се спазват. Към това трябва да добавим и наличието на редица други позитиви. По-важното е, че винаги имаме един бранд, който с удоволствие ще обърне внимание на нашата игра.

2. Няма как да отречем факта, че когато онлайн платформите започнаха да партнират с интелигентното устройство в джоба, всеки забрави тръпката от бързането към дома, за да може да постави своята прогноза. Тази свобода винаги да знаем точните резултати, да знаем тегленето на следващия кръг в Шампионска лига, да разглеждаме класирането и всички останали допълнителни опции, които ни се предоставят, практически поставиха огромен контрол и една цяла спортна вселена в ръцете на всеки почитател.

3. Често може да чуете градската легенда, че коефициентите могат да бъдат различни през мобилното приложение, някои залози да липсват и всякакви други подобни мистики. Истината е, че няма оператор, който да наеме втори огромен екип, с който да променя всичко това. Залозите от мобилния телефон са абсолютно същите, като залозите от уеб платформата. Няма да открием никакви разлики, нито във функциите, нито в условията. Разликата е само, че можете да направите много по-рано своя дълготраен залог и така да уловите някоя промоция. Можем да забележим, че букмейкърът бет365 разполага с мобилни приложения, при това за всяка популярна платформа и дори е направил още едно отделно само за игра на покер. Колкото по-сериозна поддръжка има един бранд, толкова по-доволни ще са клиентите му, следователно нито един играч няма да остане разочарован, важното е да се запази удоволствието, това е единственото изискване и както можем да забележим, то е спазено.

4. Ако има една особено приятна страна на мобилните приложения, това е възможността да персонализираме предпочитанията си. С други думи можем да заявим кои отбори ни интересуват, кои първенства са важни, да следим предлаганите новини, както и всички останали по-специални възможности, генерирани в платформата. Всеки истински фен иска да знае какви са последните актуални резултати, както и да му се съобщи, ако някой от любимите играчи направи изненадващ трансфер. Към това трябва да добавим спортната статистика и с всичко това на едно място, спокойно можем да правим и по-добрите прогнози, както и да станем по-добри играчи.

5. Макар и да не сме близо до новите стандарти на скоростта на мобилните данни, трябва да знаем, че има една опция, която днес може да зарадва всеки фен - възможността да гледаме онлайн всяко спортно събитие, при това на мобилното си устройство. Разбира се, ще се изисква да разполагаме с повече свободен ресурс, но в днешно време е особено лесно да открием безплатни Wi-Fi мрежи, следователно дори и да сме в движение, спокойно можем да гледаме любимото дерби и докато стигнем до дома, да се прехвърлим на по-голям екран. Не трябва да забравяме, че Евро 2021 ще засегне отпуските, а защо тогава да не гледаме мачове, докато сме на плажа? Няма да е трудно, даже напротив.

Можем да открием още полезни практики, които умният телефон ни предоставя, особено ако говорим за спортни залози, но всеки оператор е инвестирал в определени функции, следователно клиентите трябва да се запознаят малко по-обстойно.