За 14-ти пореден път изявени спортни имена и деятели ще изберат най-добрите спортисти на ОСК Левски за 2012 година. Церемонията "Синя звездна класация" 2012 ще се проведе на 6 декември (четвъртък) от 12.00 часа в зала "Универсиада". По време на церемонията ще бъдат наградени най-добрите спортисти, треньори и деятели от ОСК Левски.

Номинирани са близо 60 спортисти на СК Левски, сред които са олимпийската вицешампионка по борба Станка Златева, бронзовият медалист по бокс от Лондон'2012 Тервел Пулев и други. Двамата са фаворити за наградите.

През тази година състезателите на "синия" клуб са спечелили над 500 медала на национални и международни състезания, както и 38 отличия от световни и европейски първенства. На церемонията са поканени вицепремиерът Цветан Цветанов, министърът на спорта Свилен Нейков, председателят на БОК Стефка Костадинова, представители на Столична община и други.

Номинациите за тази година са в следните категории: за международен принос към СК Левски - юноши и девойки, за международен принос към СК Левски - мъже и жени, за принос към полицейския спорт, за развитие на детско-юношеския спорт, специален приз за млад футболист на ПФК Левски, за устойчиво развитие в детско-юношеска възраст, специален приз - признателност за подкрепа на спортен клуб Левски, за многогодишно устойчиво развитие и високи спортни резултати, спортно дълголетие, отбор на годината, треньор на годината, клуб с най-голям международен принос, подгласници на спортист на СК Левски, спортист на СК Левски./БЛИЦ