Алберт Попов, който вчера постигна най-доброто класиране в кариерата си за Световната купа по ски-алпийски дисциплини с четвъртото място в слалома в Куршевел, заяви, че това му дава още по-сериозна мотивация. 

"Вчера много ме беше яд, само 16 стотни не ми достигнаха за подиума. Но днес вече не ме е яд, защото оставам гладен за този подиум и смятам, че това ще ми даде още по-голяма мотивация да работя повече", каза Попов при завръщането в България.
 
"Има такива състезания, в които е по-изгодно да си по-назад в първия манш. Тактиката ми не беше такава, просто теренът наистина ми позволи да дам конкурентно време на първите. С едно прилично каране успях да остана на прилична разлика и във втория манш знаех, че имам шанс. Въпросът беше да се рискува", обясни Аби. 

"Смятам, че се хвърлих и ми се получи точно това, което исках да направя. Щастлив съм, сезонът е успешен. Изпълних моята цел за този сезон. Тя беше влизане в топ 5, така че съм наистина удовлетворен и се надявам да си изпълнявам малките цели, които си поставям. Разбира се, че добрите класирания ме мотивират. Захранват ме много и ме карат да мечтая още повече", каза още 24-годишният Алберт Попов.

"Трябва да ми стане навик да карам още повече на лимита и това да бъде новото нормално. Много години работим и по екипировката, тестваме много неща и виждаме кое се получава при мен, а от там идва и опитът. Смея да твърдя, че този сезон бях на всяко състезание с точния материал", добави българинът.