Англия започна убедително участието си на световното първенство по ръгби във Франция, записвайки победа с 27:10 над Аржентина в Марсилия.

В началото на мача капитанът на англичаните Том Къри беше изгонен от терена. Аржентина логично взе преднина две минути по-късно с наказателен гол на Емилиано Бофели. Джордж Форд обече се прадстави много силно и изигра важна роля за обрата на островитяните.

До края на двубоя той записа шест наказателни гола и три дроп гола, четири от които влязоха само до края на първото полувреме за 12:3. Англичаните така и не направиха есе, а аржентинците записаха единственото си след изтичането на редовното време за крайното 10:27.

Ейре също започна впечатляващо и разби Румъния с 82:8, с което спечели и бонус точка за офанзивна игра. Румънците откриха резултата с есе на Рупано, но ирландците отговориха с 12 есета чрез Гибсън-Парк, Кийнън, Беирн (2), Аки (2), Херинг, О'Махони (2), Макарти и легендарния си капитан Джонатан Секстън (2).

Италия се наложи с лекота над тима на Намибия с 52:8, след като реализира седем есета срещу само едно на съперника. Намибия пък все още няма победа на световно първенство въпреки седемте си участия.

Австралия се наложи над Грузия с 35:13. Австралийците, които са двукратни световни шампиони (1991 и 1999), реализираха четири есета чрез Петая, Науакауитанасе и Доналдсън (2). За Грузия есе отбеляза Иванишвили.