Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели сребърен медал във финала на ленти и топки на Световната купа в София. Ансамбълът ни в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева направи много силно съчетание, с което получи оценка от 32,350. 

Пред България останаха грациите на Израел с оценка от 33,100, а с бронза се поздрави ансамбълът на Полша, чиято оценка бе 31,900. 

По-рано през деня, момичетата на Весела Димитрова остана извън подиума във финала на пет обръча на Световната купа в София.

Момичетата на Весела Димитрова в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева отново не успяха да покажат съчетанието си по музика от френския филм "Професионалистът" по най-добрия начин и получиха оценка от 34,000 точки. Тя им отреди предпоследното, седмо място.

Титлата на обръчи отиде при отбора на Израел, който получи оценка от 38,850 точки. Среброто спечели ансамбълът на Испания с оценка от 35,600 точки.