Антъни Иванов заяви, че се чувства много добре в компанията на най-добрите плувци на планетата в дисциплината 200 бътерфлай. 18-годишният талант бе третият българин, който плува на финал на световно първенство след Денислав Калчев и Михаил Александров. В рамките на три плувания той слезе под 1:56 минути, а на финала той остана на последната осма позиция с време 1:55.98 минути. Той постигна национален рекорд (1:55.55 минути) в сериите на дисциплината.

"Във финала умората натежа. Все пак това ми е трето плуване на 200-те метра за два дни. Не очаквах да бъда на финал, чувствам се супер сред най-добрите на планетата. Атмосферата беше уникална, особено като излизаха двамата унгарци (Чех и Кендереши) публиката вдигна страшен шум", сподели Антъни Иванов пред БТА.

"Осъзнавам, че постигнах нещо значимо, вчера и днес буквално ми подпалиха телефона. Остава ми още една дисциплина тук - 100-те метра бътерфлай в петък, а след Будапеща започвам подготовка за световното за юноши в Индиаполис", допълни талантът.