Шефът на федерацията по щанги, която не получи лиценз – Антон Коджабашев, даде интервю за БЛИЦ относно незатихващите скандали.

-Г-н Коджабашев ,как ще коментирате ситуацията с новата федерация на Георги Иванов?
- Въобще не ме интересува. Ние имаме Общо събрание на 15 януари. Правим го и толкоз. Зад нас са повечето от клубовете.
- Те обаче твърдят обратното.
- Нека си твърдят каквото искат! Там са хора ,които не разбират бъкел от спорт. Мислят си, че всичко, което лети, се яде. Пълни глупости. Техните клубове са просто едни фантоми.
- Все пак вие имате сериозни проблеми. Отказаха ви лиценз.....
- Това за лиценза ще го видим в съда. Ние ще обжалваме това решение, което е незаконно. Ще видим кой крив и кой прав. Що се отнася до проблемите,- да, имаме. И никой не ни помага. Напротив – пречат ни. Виждате какво става. Нови федерации, спряно финансиране, проблеми с лиценза. Това се вижда съвсем ясно ,че някой иска да ни изхвърли от борда. Няма да се предадем.
- Как ще се разберете с международната федерация?
- Вижте ,ние сме федерация от време оно. Аз имам контакти с всички шефове на този спорт. Кои са тези новите с тяхната федерация? Появяват се изведнъж и тръгват да правят нещо. Глупости. Нека имат малко срам. Ние отнесохме всички негативи. Опитваме се да спасим щангите, а всички са рипнали да пречат. Тук трябва да има и малко етика. Такава обаче няма. Пак ви казвам - ние сме автентичната организация, която администрира българските щанги. Това е повече от ясно. Останалото са просто мръсни игри.
- Виждате ли светлина в тунела?
- Борили сме се. Ще го правим и сега.
- Защо дадохте онзи милион, за да платите глобата?
- Вие сте интересни хора. Тази глоба трябваше да бъде платена, за да могат нашите щангисти да участват на международни състезания. Платихме и след това бавно започнахме възстановяването. Работехме къртовски. Очаквах разбиране от държавата, а получих нещо друго.Това е много, много жалко. Ние обаче ще оцелеем. Нашият спорт е раждал големи шампиони, ще ги имаме и занапред. Пък, който иска, да си направи и двеста федерации!
ПЕТЪР АНГЕЛОВ, БУРГАС