Организаторите на Олимпиадата в Париж обявиха едно от най-важните неща за спортистите по време на Игрите (26 юли - 11 август) - менюто за участниците.

Оказа се, че се планира те да хапват предимно вегетариански ястия, а количеството на месото ще е много по-малко от предишни олимпиади за сметка на повече картофи. През двете седмици на Игрите, ферма край Париж ще достави 13 тона картофи.

В олимпийското село няма се консумира шампанско, което също е типично за страната домакин.

Съгласно визията за хранене на огранизаторите, една четвърт от храната трябва да бъде произведена на по-малко от 250 километра от мястото на състезанието, за да се намалят въглеродните емисии от транспортирането на пресни продукти. Френските продукти са приоритет, като целта е 80% от предоставената храна да бъде произведена във Франция