Антон Ризов спечели бронзов медал на 50 метра пушка от 3 положения (мъже) на европейското първенство по спортна стрелба в Белград. Ризов записа 1170 точки в сериите и след финал 98,3 с общо 1268,3 точки завоюва бронзовото отличие. Шампион стана унгарецът Петер Шиди с 1273,7 точки (1171/102,7), а среброто остана за Марко Де Николо с 1269,5 (1171/98,5).

"Напоследък не ми вървеше в тази дисциплина на тренировките и въобще не очаквах медал. На стрелбището имаше променлив вятър, който влияеше на някои изстрели. Във финала направих един лош изстрел "осмак", но това пък явно беше за добро, защото след това се отпуснах и нещата се получиха", коментира за БТА Антон Ризов. "Унгарецът Шиди е най-добрият при мъжете. Изключително постоянен в резултатите, ще ми е трудно да го победя. Но има време и за това", каза още Тони.

До края на годината Ризов ще участва на финала на Световната купа в Полша, а след това започва подготовка за Олимпийските игри в Лондон догодина, за където спечели квота преди два месеца. "Надявам се да ни стигне времето за олимпийска подготовка. Шест месеца са малко, но ако не си тренирал преди това, няма как да се получи", коментира още 23-годишният Антон Ризов.

Българският отбор в състав Антоанета Бонева, Мария Гроздева и Моника Костова зае трето място в отборното класиране на 25 метра пистолет (жени) с общ резултат 1737 точки.

Антоанета Бонева зае шесто място в дисциплината 25 метра спортен пистолет за жени. Състезателката на СК Светкавица (Търговище) записа резултат от 780.3. Европейска шампионка стана Хайди Дителм от Швейцария със 788,2 точки, следвана от Кира Климова (Русия) със 787,8 и Стефани Тирод (Франция) със 785,4. Другите две български представителки Мария Гроздева и Моника Костова също се представиха добре и намериха място в топ 15, което помогна на България да спечели бронза в отборното класиране.

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева завърши десета с 579 точки и остана само на точка от влизане във финала, а Моника Костова записа 577 точки и зае 15-о място./БЛИЦ