Единственият българин в професионалната сумо дивизия (макуучи) - Даниел Иванов, постигна втора победа на турнира за Купата на императора в Токио. В петия ден "маегешира-7" Аоияма избута от дохиото с техниката "йорикири" своя съперник - "маегешира-6" Чийошима, пише в. "Сега". Това бе втори успех за 190-килограмовия гигант от Елхово над този съперник от двете схватки помежду им и след него той е с актив 2-3. 

Същевременно великият шампион ("йокозуна") Хакухо и "озеки" (голям шампион) Кисеносато, които се очертаха като главни фаворити за трофея, спечелиха петите си победи - съответно над Шохозан и Митакеуми. Без загуба след пет схватки са още Таканоива и Сококураи (и двамата - "маегешира-10"), както и "маегешира-15" Саданоуми.

В днешния шести ден от турнира Аоияма ще се бори срещу "маегашира-9" Кайсей, който също е с актив 2-3. В досегашните 14 схватки между двамата предимството е на страната на българина - 10:4. Хакухо ще се бори с "маегешира-3" Окиноуми (17:1 в преките двубои), а пък Кисеносато - със секиваке Шодай (3:1).