Ланс Армстронг се чувства неподготвен за стартиращото през този месец Джиро д`Италия и обмисля бъдещето си като собственик на отбор. Това заяви самият седемкратен победител от Тур дьо Франс.

37-годишният американец счупи ключица по време на състезание в Испания през март и тъкмо приключи участието си в Обиколката на Джила в Ню Мексико, където искаше да подобри формата си преди старта на Джиро-то във Венеция в събота.
 
“Искам да съм сред главните действащи фигури в състезанието и това щеше да е така, ако имах още три седмици за подготовка”, заяви Армстронг пред “Гадзета дело Спорт”. Компанията собственик на вестника е организатор на колоездачната обиколка на Италия.
 
“След инцидентът се запитах: “Скъпи Ланс, както правиш на велосипеда?”. След това отново се качих на колелото. Трябваше да възвърна психическата си увереност”, допълва американецът.
 
Армстронг, който се завърна в колоезденето през януари, за да рекламира кампанията си за борба с рака след три годишно отказване, постави победителят от Дриро-то през 2006 г. Иван Басо като фаворит за спечелване на състезанието през тази година.
 
Той добави, че все още иска осма титла от Тур дьо Франс през юли, въпреки че осъзнава, че този път ще му е много по-трудно и допълни, че все още не е решил дали ще се състезава и догодина. “Всичко зависи от това как ще се развият нещата през следващите три месеца”, заяви Ланс.
 
Бъдещата цел на състезателя на Астана е да стане собственик на свой отбор.
 
“Бих искал да имам собствен отбор. Да съм едновременно собственик, спортен директор и състезател. Ще научите повече подробности през юли, въпреки че икономическата криза и допинг скандалите да пречат за намирането на спонсори”, завърши Армстронг./БЛИЦ