Екатерина Аврамова започна с победа на 200 метра гръб участието си в плувния турнир на 25-метров басейн в Барнет (Англия). Талантливата българка записа време 2:10,18 мин, като не остави шансове на съперничките си.

"В интерес на истината, нямах силна конкуренция, но за мен по-важното е, че си направих моето плуване", заяви Катя.

"По цялата дистанция се движех супер равномерно, което беше основната ми цел и задачата от треньора. Като за първи старт в 7 вечерта след сутрешна тренировка – доволна съм", добави Аврамова.

Най-доброто й време на 200 м гръб в малък басейн е 2:08,25 мин. Записано е на 18 декември 2009 г. в Амстердам и е най-старият национален рекорд на Катя. Софиянката, която преди седмица навърши 20 години, държи върховите постижения за България във всички дистанции на гръб. Навръх юбилея си тя за пореден път счупи рекорда на 50 м гръб в 25-метров басейн – 27,92 сек.

В двудневния турнир в Барнет Катя участва в общо четири дисциплини – 50, 100 и 200 м гръб и 50 м свободен стил. Победителката в свободния стил ще бъде определена чрез т. нар. "скинс" – шестте състезателки с най-добри времена ще се надплуват, като на всеки 50 м ще отпада тази с най-слаб резултат от серията.