Председателят на БФ Гребане Светла Оцетова се срещна с президента на федерацията на Азербайджан Елчин Зейналов по повод желанието на четирима български гребци да се състезават за азерите. Това са Александър Александров, Искра Ангелова, Тони Ботева, Радослав Дреновски. Четиримата са състезатели на клуб "Армеец", а техен треньор е Юлиана Стоева, която също присъства на срещата.

През декември четиримата гребци депозираха молби в гребната федерация, че искат да се състезават под чужд флаг.

“Г-н Зейналов предостави писмо от името на тяхната федерация, с което искат да освободим четиримата състезатели да се състезават за Азербайджан. То ще бъде разгледано от УС на БФ Гребане и в най-кратки скокове ще дадем отговор" каза председателят на БФ Гребане Светла Оцетова.

Г-н Зейналов е разговарял със Светла Оцетова и в качеството й на технически директор на ФИСА, за възможности за бъдещо сътрудничество, за развиване на гребния спорт в Азербайджан.

В град Мингечаур е изграден гребен център, чийто консултант по проекта е била г-жа Светла Оцетова. Азерите искат базата им да стане основен център за подготовката от всички страни в региона./БЛИЦ