С три победи на четирите балканските отбори продължи вторият ден на Световното първенство по хандбал в Доха (Катар). В Група "В" Босна и Херцеговина надделя срещу Иран с 30:25 в напрегнат и изпъстрен с остри сблъсъци двубой. С най-голям принос за победата бяха Душко Челица с 6 гола, Овчина с 4 и Малинович с 3. Отлични изяви на вратата на босненците имаше и Бенямин Бурич. Впечатление с физическите си данни направи и високият 202 см Никола Пърче. Най-резултатни за иранците пък бяха Саяд Ещеки – 7, и Ражаби – 3.

За следващия мач спортното бижу „Лусаил“ беше претъпкано от екзалтирани фенове от Тунис, които буквално накараха залата да кънти от техните скандирания. Въпреки невероятната атмосфера и горещата подкрепа от трибуните, момчетата на селекционера Сеад Хасанефендич (Босна и Херцеговина) отстъпиха пред превишаващия ги по класа тим на Македония. Водени от суперзвездата си Кирил Лазаров македонците доминираха през цялото време. Те подържаха преднина от 3-4 точки, за да се стигне до 54-ата минута, когато тя стана вече 10 – 33:23. Финалният съдийски сигнал дойде при резултат 33:25 за Македония.

Лазаров, който се подвизава в Барселона, завърши с 10 гола. 34-годишният нападател е рекордьор по отбелязани голове на Европейски и Световни първенства. В кариерата си той има 110 мача и 911 гола с националната фланелка. С вчерашното си постижение срещу Тунис той отново даде заявка за голмайсторската корона на първенството. Миркуловски, Манасовски и Мойсовски се отличиха с по 6 попадения. Ветеранът Теи беше най-резултатен за тунизийците с 6 гола. Съотборникът му Санаи вкара 5.

Третият от четирите балкански представители на Мондиала – Хърватия, се наложи над Австрия с 32:30.

Световният шампион Испания започна защитата на титлата си с успех над коравия тим на Беларус – 38:33. В скандинавското дерби 4-кратният първенец на планетата Швеция пречупи Исландия с 24:16. Беше фиксирано и първото реми. Дания и Аржентина завършиха 24:24.
Милен Димитров, специален пратеник на БЛИЦ в Доха

В останалите срещи от петъчната програма:
Словения – Чили 36:23
Русия – Саудитска Арабия 27:17
Алжир – Египет 20:34
Полша – Германия 26:29
Франция – Чехия 30:27