Бившият световен шампион по шахмат Веселин Топалов неочаквано се появи на Фестивала на мисловните спортове, който се проведе през последните четири дни в столични хотел и казино. Баха проведени четири турнира - спортен бридж, табла, сеанс шах и турнирен покер.
 
Топалов даде първия ход на шахматния сеанс, в който братовчедът на Димитър Бербатов Киприан игра на 15 дъски. 14-годишният талант записа 13 победи, едно реми (Георги Чаушки) и една загуба – от счетоводителя Георги Балканджийски.
 
Сред загубилите от Киприан Бербатов бе шефът на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето. Поражение от тийнейджъра допуснаха и Светлин Нейнски (съпруг на Надежда Нейнска, бивш министър на Външните работи), сценаристът Георги Стайков ("Столичани в повече"), Георги Неделчев (журналист), детето чудо Матей Петков, който е само на 8 години, но е считан за голяма надежда в шаха.
 
Екипът на комедийното предаване “Аламинут” игра отборно (трима души) срещу братовчеда на нападателя на Манчестър Юнайтед, но и това не помогна на хумористите.
 
Големият турнир по покер събра 144 участници, които се бореха за награден фонд от над 100 000 лева. Купата на победителя и голямата награда от 24 000 лв взе 21-годишният Фахредин Мустафов от Плевен. Следващият голям Фестивал на мисловните спортове ще се състои между 1 и 4 септември в Златни пясъци./БЛИЦ

Победителят от турнира по покер Фахредин Мустафов позира със спечелената купа
poker.jpg