Бербатов се разписа на “Герена”. Не става въпрос обаче за капитана на националния ни отбор и бивш нападател на ЦСКА Димитър Бербатов, а за братовчед му Киприян. Малкият шахматист вкара гол за състав на ЧЕС Юнайтед срещу формация на Левски в демонстративен мач, който е част от шахматния турнир М-Тел Мастърс.

Малкият Киприян реализира третото попадение за тима си, който в крайна сметка стигна до успеха с 8:7 след изпълнение на дузпи. Братовчедът на Бербо вкара и от бялата точка.

За “сините” на терена бяха спортният директор Даниел Боримиров, настоящият треньор Емил Велев, помощникът му Антони Здравков, Божидар Искренов, Руслан Михайлов. В състава на шахматистите личаха имената на Василий Иванчук, Веско Топалов, кубинецът Домингеш и детето чудо Магнус Карлсен.

При резултат 4:2 за Левски родният гросмайстор Веско Топалов падна на земята и каза, че е получил контузия на лицето. Шахматистът веднага поиска маската на Гонзо, с която нападателят излезе срещу ЦСКА заради травма на лицето.

След двубоя всички футболисти бяха наградени с плакети, а за играч на мача бе определен украинският гросмайстор Василий Иванчук./БЛИЦ