Бившият национален състезател по ски-бягане, доайен на журналистите в Смолян и изявен общественик Георги Узунов почина на 78-годишна възраст.

Узунов два пъти е шампион на България по ски-бягане, няколко години поред - национален състезател, 3 пъти вицешампион на страната, многократен бронзов медалист, победител на 30 км ски-бягане.

Носител на купа „Родопа”, купа „Вела Пеева“ и купа „Пирин“. Два пъти участва на световни зимни студентски игри -в Италия и Австрия. Печели четвърто място в щафетата на България на европейското първенство по ски на УСИК в Остерзунд (Швеция) и др.

Започва журналистическата си дейност като репортер във вестник „Родопски устрем, бил е кореспондент и сътрудник в над 20 медии, сред които и в спортна редакция на БНР. Директор на общинския вестник „Родопски вести”, който по негово време става ежедневник. След това създава и ръководи вестник „Родопи ВЕСТ”.

Узунов беше дългогодишен член на ръководството на СБЖ, до месец ноември м.г. бе председател и на дружеството на журналистите в Смолян.

Носител е на златна значка „Златно перо“ на СБЖ, носител на златната значка на Българския футболен съюз за принос към футбола, носител на Наградата за публицистика „Перелик“ – Смолян. По случай неговата 70-годишнина бе удостоен и със „Златен плакет“ на Община Смолян.