Ванкувър Канъкс победи Едмънтън Ойлърс 4:3 като гост в мач от полуфиналната серия на Западната Конференция от плейофите на НХЛ. Така тимът от Ванкувър поведе с 2:1 в общия резултат. И трите досегашни срещи протичат с поне седем отбелязани попадения.

Брок Бузър блесна с два гола и една асистенция за успеха на тима си. Елиас Линдхолм също се разписа два пъти, а Джей Ти Милър и Куин Хюз завършиха с по две голови подавания. Вратарят Артурс Шиловс направи рекордните в кариерата си 42 спасявания

Матиас Екхолм, Леон Драйзайтл и Евън Бушар вкараха за Едмънтън. Титулярният вратар на Ойлърс Стюърт Скинър допусна четири гола от 15 удара и беше заменен през последната третина от Келвин Пикард. Четвъртият мач от серията е на 15 май в Едмънтън.

Флорида Пантърс вече води с 3:1 полуфиналния плейоф срещу Бостън Бруинс на Изток, след като се наложи в четвъртата среща с 3:2 като гост. Антон Линдел, Сам Бенет и Александър Барков вкараха за успеха. Давид Пастърнак и на Брандън Карло бяха точни за „мечките“. Флорида може да приключи серията на собствен терен на 15 май.