Бившият пилот от Формула 1 Тарсо Маркес разказа шокиращи подробности от периода, в който е бил болен от коронавирус. Бразилецът призна, че се е чувствал напълно унищожен и цели девет дни не е успял да заспи.

„Мислех, че всичко е добре, тъй като бях в добро здраве. Хранех се добре и спортувах. Мислих, че нищо няма да ми се случи, а се притеснявах най-много за своите родители”, каза бившият пилот, който сега се занимава с рециклиране на велосипеди.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Два часа след поставената диагнозата почти спрях да дишам, а час след това вече изпитвах болки. Давайки сега това интервю, все още съм с 30% от моя капацитет на дробовете. Първите три-четири дни в болницата бяха кошмарни. На практика си като умрял, унищожен. Даваха ми много лекарства, а на всеки три часа ми поставяха инжекция от кортикостероиди”, предаде Маркес.

„Девет дена почти не спах, а кислородът ми бе крайно лимитиран. Имах болки в стомаха, алергии. Ревах с дни, тъй като имах адско главоболие. Вирусът ме атакува навсякъде”, добави Тарсо Маркес.

Припомняме, че пилотът кара за Минарди между 1996 и 2001 година.