Българската състезателка Александра Арабаджиева се класира втора на престижния турнир по конен спорт от сериите SML Trophy 2010/2011, които се проведоха в Мюнхен. Бившата приятелка на националния вратар Николай Михайлов и дъщеря на бизнесмена Ветко Арабаджиев за първи път се впусна в класовете Smаll и Large. Именно във втория клас с най-голяма височина на препятствията българската състезателка се представи най-добре и успя да стигне до подиума на престижния международен турнир.

Със своя кон Претендент тя успя да пребори силната конкуренция на състезателки от 10 страни с традиции в елитния конния спорт. Алекс успя да спечели престижното второ място, като се нареди след германката Лора Брейман с кон Аскаро, и пред Катрин Дъвчете от Сингапур с кон Етруско.

Сериите SML Trophy са за аматьори и се считат за последно стъпало, даващо път към най-важните конни серии в Германия, тези за професионалистите.

Със събраните 65 точки от проведените през уикенда серии Алекс се изкачи на 5-о място в генералното класиране. След успешното участие в този изключително силен турнир нашето момиче е много близо да осъществи мечтата си - да спечели промоция за финалните серии на турнира в Лайпциг, които ще й отворят вратите към света на професионалния конен спорт./БЛИЦ