Три медала - златен и два сребърни - спечелиха младите български олимпийци в последния състезателен ден на игрите в Нанджин.
Ето какво споделиха те веднага след награждаванията:

„Тренирах много здраво, готвих се, но явно такава ми е била съдбата. Постоянно сме в сблъсъци с Ибанес Диас, но вече доста години всички го тачат доста повече от мен, вижда се с просто око. Днес срещата беше много равностойна, изиграх я с удоволствие, за мен това е важно – да се наслаждавам на играта, а и да карам публиката да се забавлява. Гледам напред, продължавам да се готвя още по-усилено и да правя нещата стъпка по стъпка", заяви Душко Благовестов след загубата във финала в категория до 56 килограма от Хавиер Ибанес Диас.

„Дойдох тук за златния медал и се гордея много, че не разочаровах никого днес. Невероятно е, не мога да опиша с думи колко съм развълнуван, а чувството да си на почетната стълбичка е уникално. Посвещавам титлата на майка си и на кръстницата си. Сега ще взема кратка почивка и продължавам с тренировките. Колкото до мача – казахстанецът беше много агресивен, знаех, че са го надъхали да се хвърли на максимум срещу мен, но издържах", сподели щастливият Благой Найденов секунди след тежкия мач срещу Вадим Казак.

„Много сме щастливи, че сме тук. Искаме да благодарим на всички обратно в България за подкрепата и ще продължим да ги радваме. Да играем пред пълните трибуни в такава зала на олимпийски игри е страхотно. Получихме квотата в последния момент, но с всичко, което направихме и във вчерашния ден, и днес, показахме, че я заслужаваме", казаха развълнуваните ни грации след финала при ансамблите.