Никола Кемилев се класира за 2-ия кръг на турнира по снукър от сериите Players Tournament Championship. Най-големият професионален турнир по този спорт, провеждан някога в България стартира днес в "Принцес Хотел София". Това е четвъртата надпревара от европейския тур, всяка със 70 000 евро награден фонд и солиден брой ранкинг точки за класацията на World Snooke.
Пред около 200 зрители играещият треньор Братислав Кръстев загуби с 1:4 мача си от 1-ия кръг срещу полското дете чудо Каспер Филипиак.
 
Брандо, както е известен българинът, спечели първия фрейм с няколко мини-брейка и грешни отигравания на поляка, но след това отстъпи инициативата. Повратен се оказа втория фрейм, който като че ли психически наклони везните в полза на Филипиак. Кръстев вкара дълга червена и след това постави изключителен снукър на съперника си, който цели 5 пъти не можа да се измъкне от неудобната ситуация.След това обаче Брандо прояви липса на опит и се опита през борд да вкара друга дълга червена, която щеше да му спечели фрейма, но се оказа непосилна задача за него. 

Каспер после успя да уснатови пълно надмощие, въпреки че не демонстрира огромния си потенциал. Никола Кемилев спечели убедително с 4:0 „българското дерби" от първата сесия мачове, като напълно съкруши Красимир Камешев. Гари Стийл получи служебна победа с 4:0 заради непоявяване на Герит бай де Лай. Мачовете Джъстин Астли - Дийн Годард и Митчел Ман - Джак Джоунс и Адам Уичеард Кайрън Уилсън също приключиха при резултати 4:0. Един от най-атрактивните двубои се оказа този между дамата Риън Еванс и Ален ван дер Щеен, който приключи при 2:4 победа за белгиеца.