България се представя добре на европейското първенство по снукър, което тече в момента в Латвия. Мъжкият ни тим, съставен от Братислав Кръстев и Ивайло Пеков записа първа голяма победа - 3:2 фрейма, нанасяйки загуба на фаворитите за спечелването на турнира - професионалистът Алекс Борг и съотборникът му Дънкан Безина.

Българите показаха много солидна игра като не дадоха шансове на съперниците си в партиите, които спечелиха. В „групата на смъртта” където жребият отреди да се състезава България, отборът ни записа победа над Румъния с 3:2, което понижи самочувствието на играчите, но веднага след това момчетата ни върнаха добрата си състезателна форма на зелената маса, за да доминират напълно над опитния отбор на Германия като ги победиха с 4 на 1 партии. Така България съумя да се класира трета и да премине в директните елиминации на турнира в петък.

Отборът ни представляващ страната при жени Николета Николова и Жана Митова също се представя добре като записа победа над Румъния и спечели точки срещу Франция. Момичетата ни продължават в надпреварата в груповата фаза като мачовете им предстоят. Добрите шансове за класиране сред първите 6 отбора са налице пред младите ни състезателки.