Младият и изключително талантлив състезател Никола Кънов покри бал за международен майстор кръг преди края на традиционния открит международен турнир в нидерландския град Грьонинген.

От изиграните 8 партии той постигна 5.5 точки, срещайки зад дъската четирима гросмайстори и двама международни майстори. Днес в борба за челото на турнира Кънов се изправя срещу водача по рейтинг и в класирането гросмайстор Казакоуски от Литва. 

"Въпреки всички пречки шахматът у нас продължава да се развива. И го прави благодарение най-вече на отдадеността на състезатели, родители и треньори, а стремежът на Българска федерация по шахмат 2022 и в частност на клубовете - нейни редовни членове, е пълно обединение и поставяне и реализиране на нови, високи цели! Никола Кънов е включен в програмата за високи спортни постижения за 2024 г., която федерацията подаде към Министерство на младежта и  спорта, и вярваме, че през следващата година ще бъде обезпечен, както и други водещи състезатели, за да представя страната ни още по-успешно. На всички талантливи шахматисти, техните треньори и родители пожелаваме весело посрещане на новата 2024 година, и нека тя ни носи много здраве и радост от успехите", написаха от БФШ 2022, съобщавайки за успеха на Никола Кънов.