Натурализираният украински състезател Семен Новиков ще бъде единственият български представител в последния ден на световното първенство по борба в Белград.

Вчера 25-годишният Новиков записа три последователни победи в категория до 87 кг на класическия стил, но за съжаление, успешната му серия бе спряна на полуфиналите от унгареца Давид Лодончи.

Това лиши нашият представител от възможността да спори за титлата от шампионата на планетата, но все пак го остави в борбата за медалите, като тази вечер той ще се бори за бронза от19:00 часа българско време.

Евентуален успех за Семен Новиков ще донесе на България първи медал в класическия стил от световното първенство в Белград и общо трето отличие за родните представители в "Щарк Арена" след двата бронза на Рамазан Рамазанов (70 кг) в свободния стил и Мими Христова (65 кг) при дамите.

Залогът за Новиков тази вечер е и спечелване на олимпийска квота за Летните Олимпийски игри в Париж, като това може да стане по два начина - със спечелване на схватката за бронза или успех в преборването за визита между двамата състезатели, които загубят битките за отличията.

До този момент страната ни няма нито една спечелена квота за Олимпийските игри във френската столица догодина.