Българският национален отбор до 18 години записа втора победа на световното първенство в Дивия II, Група „В“, което се провежда в София. Нашите момчета се наложиха с 5:2 над Австралия и си гарантираха оставане в групата и през следващата година. 

И петте гола за България бяха реализирани в рамките на 12 минути през последната третина, информира "Хокейни новини".

Александър Кожухаров блесна с два гола и една асистенция. Антъни Тодоров също се разписа два пъти. Калоян Стоянов вкара едно попадение. Васил Вълчев, Богомил Диков, Александър Станимиров, Александър Александров и Стефан Пиротски завършиха мача с по една асистенция в актива си. Вратарят Калоян Стоянов направи 19 спасявания (90,48%).

Конър Уордлоу и Даниъл О'Хендли бяха точни за Австралия. Том Форест започна на вратата за „кенгурата“, но след като получи петия гол във вратата си в 53:27 минута беше заменен. За времето си на леда той отрази 14 удара (73,68%). Резервата Ронан Хой парира единствения удар към вратата си в оставащите минути до края на мача.

В другите мачове от деня Нидерландия победи Белгия с 4:2, а Китай взе азиатското дерби срещу Тайван с 8:4. Нидерландците и китайците са лидери във временното класиране с по 12 точки. На трето място с 6 т. е България. Следват Австралия и Тайван с по три. Белгийците са последни без спечелен актив.

В последния ден от шампионата (2 април) България играе с Тайван от 16:30 часа и се нуждае само от точка, за да си гарантира бронзовите медали. По-рано през деня Австралия излиза срещу аутсайдера Белгия, а в късния мач Нидерландия и Китай ще трябва да определят шампиона и участник в Дивизия II, Група „А“ през следващата година.