За първи път България може да има представител на Параолимпийските игри за тенис в инвалидни колички. Това може да стане на олимпийските игри в Токио през 2020 г. Нашата състезателка в инвалидна количка Зоя Чавдарова, която тренира във Варна в ТК “Велто“ има шансове да покрие критериите за класиране.

През 2018 г. БФТ финансира пет международни състезания на Зоя, а Министерството на младежта и спорта осигури част от средствата за закупуването на нова спортна количка, която беше връчена лично от министър Красен Кралев.

Благодарение на фондация „За теб“ нашата състезателка заминава на подготовка в Холандия за два месеца, където ще се подготвя за квалификациите за Световно отборно първенство за хора в инвалидни колички, което ще се проведе в Португалия през месец април 2019 г.

Благодарение на финансирането на Зоя от страна на Министерството, българката ще вземе участие освен в Португалия и на още шест състезания от календара на ITF Wheelchair 2019 година.

Финансиране беше одобрено и за хора в неравностойно положение, които тренират в свободното си време. Тренировки се провеждат ежегодно в Троян, Варна, София, Пловдив и Благоевград.

През месец февруари на София Оупън в зала "Арена Армеец" организаторите осигуриха за нея и останалите тенисисти в инвалидни колички да направят демонстративен мач с някои от състезателите от основна схема на турнира.