Един от най-известните състезатели по смесени бойни изкуства в света - Шони Картър пристигна вчера у нас за поредния турнир от веригата "Max Fight", организиран от българската федерация по ММА (Mixed Martial Arts). 38-годишният американец е носител на 11 световни титли в различни версии на смесените бойни изкуства и е сред най-популярните лица на този бързо набиращ слава спорт.

Шони кацна в София, придружен от българката Лилия Христова, която се настани на същия етаж в хотела му. Часове по-късно шампионът изчезна от стаята си и безуспешно беше издирван от домакини и журналисти из цялата сграда. След като охраната провери записите на видеокамерите и не откри атрактивния американец да напуска хотела, остана едно единствено обяснение - Шони вероятно е подслонен при българската си приятелка и с нейна помощ бори умората от часовата разлика между София и Чикаго.

Във фоайето на хотела напразно чакаха някои от най-добрите български състезатели от сериите ММА, готови да организират късна тренировка за прочутия си гост. Заедно с него, те всички пропуснаха вечерните си спаринги. Лилия Христова е ученичка на Картър, научи БЛИЦ. Днес и двамата са треньори в световно известен клуб за смесени бойни изкуства в Чикаго. 23-годишната българка мечтае да участва в кино продукции отвъд Океана. Явила се е на няколко кастинга и скоро след завръщането си в Чикаго започва първите си снимки. Освен, че умее да се бие, Лили е фотомодел, а има и талант на певица, увери се лично човек на БЛИЦ.

IMAG0485.jpg

Изглежда, че където и да са по света, нашите момичета напълно потвърждават мнението на премиера Бойко Борисов, че Япония може да си има нейните самураи, но българките са по-опасни от тях!

В четвъртък Шони Картър ще се изправи срещу световния и европейски шампион по бойно самбо Румен Димитров. Двубоят ще бъде гвоздеят на гала вечерта, която ще се състои от 19:30 часа в зала "Универсиада". В програмата на турнира са предвидени общо 11 мача, които ще се проведат във формат 3 рунда по 5 минути. За разлика от американеца, Румен Димитров-Близнака тренира усилено и според специалисти има всички шансове да отвее конкурента си.

"Румен е световен шампион. Разбрах, че е и много амбициран да покаже качествата си на родна земя. Двубоят ще бъде труден и шансовете са 50:50", каза специално за БЛИЦ Шони Картър тази сутрин, когато в типично за него ексцентрично облекло беше забелязан да пие сутрешното си кафе на метри от Парламента.

По обяд в понеделник, в Пресклуб България Румен Димитров получи шампионския си колан, извоюван на предишния турнир от веригата Max Fight след победа над Иван Иванов. Близнака е световен и европейски шампион по бойно самбо и до момента няма загуба на професионалния ринг във формат ММА. /БЛИЦ

IMAG0486.jpg
Hi_Bulgaria_Im_Back__1_.jpg