Четири състезателки на Спортен клуб по ориентиране и бягане Младост (Благоевград) станаха шампионки на Балканиадата по ориентиране в Белоградчик с щафетите на България.

Най-стойностно е постижението на неостаряващата Людмила Гоцева, която триумфира при жените. Нейните дъщери Лилиана Гоцева и Кристина Гоцева стигнаха до златото съответно при девойките до 20 години и до 16, а съекипничката им в благоевградския клуб Кристина Иванова помогна за първото място на тима до 18 г. В последното индивидуално бягане - на средна дистанция, сребърно отличие заслужи Лили Гоцева.

В началото на проявата Кристина Гоцева и Кристина Иванова спечелиха в спринта, а Лилиана остана втора. След това Кристина Иванова взе сребро на дългата дистанция, където Лили е трета, пише "Струма". Стартовете от Балканиадата бяха използвани и за провеждане на държавното първенство на България. В него титла и сребро заслужи Кристина Иванова, Лили Гоцева е с два пъти втори и веднъж трето място, а Люси Гоцева взе бронз. Множеството успехи дойдоха под ръководството на националния наставник Красимир Данаилов, който е и треньор на Младост. В двете състезания се включиха 200 ориентировачи от 7 страни и 32 български клуба. /БЛИЦ