Крис Крейдър вкара хеттрик през третия период и помогна на Ню Йорк Рейнджърс да навакса изоставането си от два гола при победата с 5:3 над Каролина Хърикейнс. Така шампионът от редовния сезон на НХЛ спечели серията с „ураганите“ с 4:2 и се класира за финала на Източната Конференция.

Игор Шестеркин завърши с 33 спасявания за победителите от Ню Йорк. Винсент Трочек и Брадли Гуудроу също се разписаха за „рейнджърите“. На финала на Запад Ню Йорк Рейнджърс ще играе срещу победителя от серията между Бостън Бруинс и Флорида Пантърс, в която „пантерите“ водят с 3:2.

Мартин Нечас, Сет Джарвис и Себастиан Ахо бяха точни за Каролина, докато вратарят Фредерик Андерсен отрази 19 удара.

Джей Ти Милър отбеляза 31,9 секунди преди края на мача и донесе на Ванкувър Канъкс победата с 3:2 над Едмънтън Ойлърс. Така тимът от Ванкувър поведе с 3:2 в полуфиналната плейофна серия на Западната Конференция.

Карсън Соуси и Филип Ди Джузепе също отбелязаха за Канъкс, а Артурс Шиловс отрази 21 удара. Ивендър Кейн и Матиас Янмарк отбелязаха за Ойлърс, а Калвин Пикард се отчете с 32 спасявания. Шестият мач от серията е на 19 май в Едмънтън.